Feyenoord maakt officieel debuut in De Kuip: "Was de enige voorwaarde"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

In De Kuip spelen Feyenoord en Ajax zaterdagmiddag tegen elkaar. Het is voor het eerst dat het treffen tussen beide ploegen wordt gespeeld in het stadion in Rotterdam.

"Dat ze ooit in De Kuip zouden spelen, daarvan was ik overtuigd. Maar dat het nu al zou gebeuren, had ik voor dit seizoen ook niet gedacht", zegt Raymond van Meenen, head of operations bij Feyenoord, tegenover het Algemeen Dagblad.

Op 28 maart vond het eerste overleg over het duel plaats. "En half april was het helemaal rond nadat de gemeente toestemming gaf. We hebben deze wedstrijd aangepakt zoals die van de mannen als ze in De Kuip spelen."

"Daarin zit geen verschil. Er is met allerlei instanties overleg geweest en voor het idee kregen we bij iedereen de handen op elkaar. Iedereen was enthousiast", aldus Van Meenen.

Zelfs Arne Slot, trainer van de mannen van Feyenoord, was positief. "De enige voorwaarde was wel dat het veld een dag later er goed bijligt, omdat Feyenoord dan tegen FC Twente speelt. Maar ook dat is geregeld", vervolgt de voormalig scheidsrechter.

Volgens Van Meenen geeft het aan hoe serieus Feyenoord het vrouwenvoetbal neemt. "Rotterdamse durf. Maar het zegt ook iets over het enthousiasme dat rondom het elftal heerst. Bij de speelsters, de supporters en ook de directie."

Varkenoord blijft uiteindelijk wel de thuisbasis van Feyenoord. "Je moet elke keer, bijvoorbeeld vanwege het programma van de mannen, afwegen of het kan. En of het waardevol is, want spelen in een lege Kuip heeft ook geen zin."

"Maar zeker als er sportief aanleiding is, bijvoorbeeld als Feyenoord voor de prijzen of in de Champions League speelt, dan weet ik zeker dat ze vaker in De Kuip zal aantreden", besluit Van Meenen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand