Feyenoord hengelt naar Sjaak Polak: "Ik heb er niets over gehoord"

Sjaak Polak
Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

Sjaak Polak timmert al jaren aan de weg binnen het vrouwenvoetbal. De oud-profvoetballer is als trainer van ADO Den Haag Vrouwen bezig aan zijn vierde seizoen. Polak zou nu in de belangstelling staan van Feyenoord, na het ontslag van Danny Mulder.

Feyenoord ontsloeg Mulder onlangs vanwege aanhoudende tegenvallende prestaties. In Den Haag zijn ze op de hoogte van de interesse van Feyenoord in Polak, maar officieel heeft de club zich nog niet gemeld. "Ik heb er niets over gehoord. Of ze moeten me tijdens de wedstrijd hebben gebeld”, zegt Polak, terwijl hij voor de zekerheid zijn telefoon checkt. "Dat is niet gebeurd. Of ik het zou willen? Ik weet het niet, ik zou er pas over gaan nadenken als het echt zo is.”

Barbara Lorsheydt, keeper van ADO Den Haag Vrouwen, zou het betreuren wanneer Polak zou vertrekken. "Dat zou jammer zijn, want hij is hier niet voor niets al zo lang trainer. Het is gewoon een goede trainer. Wat zijn kracht is? Zijn mentaliteit. Hij gooit er alles in wat hij heeft. Hij is duidelijk en maakt ons beter.”

Celainy Obispo, voormalig speelster van ADO Den Haag en nu onder contract bij Feyenoord, kijkt uit naar de aanstelling van een nieuwe trainer. Ze kwam onder Mulder nauwelijks aan spelen toe. "Ja, ik heb nog met Polak bij ADO gewerkt", legt ze uit in Het Algemeen Dagblad. "Echt een goede vent. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij bij ADO weggaat. Tenminste, daar reken ik niet op. Of hij bij Feyenoord zou passen? Ik vind het moeilijk om te zeggen wat voor soort trainer we nodig hebben.”

Toch gaf Polak eerder al aan dat hij het wel zag zitten om lang bij ADO Den Haag trainer te blijven. "Iemand zei dat ik de Foppe de Haan van ADO (refererend aan diens lange dienstverband bij Heerenveen, red.) kon worden. Nou, ik zou het helemaal niet erg vinden om de Foppe de Haan van ADO te worden.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand