Samenvatting: Feyenoord wint voor het eerst in bijna drie maanden

Feyenoord heeft zondag voor het eerst sinds 12 november 2023 weer een wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie gewonnen. De ploeg van coach Jessica Torny won zondag met 2-1 op bezoek bij AZ.

In Wijdewormer begon de thuisploeg uitstekend aan het duel. Desiree van Lunteren zette de Alkmaarders al na drie minuten spelen op voorsprong. Niet veel later kregen de elf van coach Wouter de Vogel een grote kans op 2-0, maar die bal ging net over. Daarna nam Feyenoord het initiatief over. Het leidde in minuut 20 tot de gelijkmaker, die op naam van Sanne Koopman kwam.

Feyenoord kreeg daarna een aantal kansen. Jada Conijnenberg trof de bovenkant van de lat, een schot van Toko Koga werd geblokt en daarna kon Conijnenberg alleen op AZ-goalie Femke Liefting af. De aanvalster schoot naast. Daardoor kwamen er in de eerste helft geen doelpunten meer bij.

In het tweede bedrijf kon er nog een keer gejuicht worden door de Rotterdammers. Koopman schoot via de binnenkant van de paal en Liefting de 1-2 binnen. Het spel golfde daarna alle kanten op, maar goals vielen er niet meer. Daardoor kan Feyenoord voor het eerst in lange tijd weer drie punten bijschrijven.

Scoreverloop:
4' 1-0
Desiree van Lunteren
21' 1-1 Sanne Koopman
55' 1-2 Sanne Koopman

Opstelling AZ: Liefting, Mol, Woons, Stoop, Blom, De Vette, Van Lunteren, Colin (75' Van der Most), Op de Weegh (56' Van Bentum), Spaan, Boukakar (56' Dekker)

Opstelling Feyenoord: Weimar, Brandau, Obispo, Verspaget, Van Bentem (46' Van der Sluijs), Van den Goorbergh (67' Haesakkers), Folkertsma, Koga, Conijnenberg (77' Van de Lavoir), Koopman (81' Henry), Van de Ven

Lees meer:
0 reacties