Feyenoord gaat Real Madrid achterna: "Naar volgend niveau tillen"

Het logo van Feyenoord
Het logo van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft Microsoft weten te strikken als technology partner voor de komende jaren. Het technologiebedrijf sloot pas een keer eerder een soortgelijke samenwerking: met Real Madrid in 2017.

"De commerciële, maatschappelijke en technologische partnerschap bevat meerdere elementen. Zo zal het stimuleren van het vrouwenvoetbal worden nagestreefd", schrijft het Algemeen Dagblad. Feyenoord maakt zelf melding van het ondertekenen van een intentieverklaring, waarin Feyenoord, Microsoft en de Gemeente Rotterdam aangeven zich hard te maken voor meer digitale vaardigheden in het onderwijs, door middel van Microsoft Dream Space.

"Feyenoord, Microsoft en de Gemeente Rotterdam gaan actief samenwerken om zoveel mogelijk kinderen mee te laten komen in de moderne maatschappij door initiatieven en krachten te bundelen via Dream Space en op die plek toegankelijke gratis workshops te organiseren voor kinderen die nieuwsgierig zijn en hun potentieel willen ontdekken", aldus de Rotterdamse club.

Ruud van der Knaap, commercieel directeur van Feyenoord: "Het is natuurlijk fantastisch dat we in onze maatschappelijke ambities op kunnen trekken met Microsoft, dat heel veel ervaring heeft op het gebied van technologie en onderwijs. Voor ons is het daarnaast bijzonder mooi dat Feyenoord, naast voetbalclubs als Real Madrid, met Microsoft een Official Technology Partnership zal gaan sluiten. Dat biedt ons de mogelijkheid om de club naar het volgende niveau te tillen op het gebied van informatietechnologie en infrastructuur."

"En we zijn er ook trots op dat Microsoft ons expliciet wil steunen op het gebied van digitale inclusie en de ambities die we hebben bij Feyenoord Vrouwen 1. We verwachten dat we de komende periode samen met Microsoft meer bekend kunnen maken op die vlakken", aldus Van der Knaap.

Lees meer:
0 reacties