Feyenoord bouwt verder: "We moeten een stabiele factor worden"

De speelsters van Feyenoord in het Philips Stadion
De speelsters van Feyenoord in het Philips Stadion Foto: © Ed Voetee Photography

Feyenoord maakte in het seizoen 2021/22 haar entree in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Sindsdien bouwen de Rotterdammers gestaag verder aan de vrouwentak.

Ook in de jeugdopleiding worden er stappen gezet. Er is een beloftenelftal, MO16 en twee trainingsteams in de leeftijdscategorie Onder 14 en Onder 12. "Vijf speelsters van het beloftenteam zitten regelmatig bij het eerste en spelen mee. In onze jeugd spelen nu ongeveer acht speelsters mee in nationale elftallen", zegt Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal, in gesprek met RTV Rijnmond.

Of alles optimaal geregeld is? Het kan allemaal beter, zo vindt Raymond van Meenen, Head of Operations & Women’s Football. "We hebben een prachtig complex, maar als je verder wilt, dan is uitbreiding noodzakelijk. Daar zijn we mee bezig. Wat ik nu belangrijker vind, is dat we ons programma kunnen uitvoeren", geeft hij aan.

In de competitie bleef Feyenoord dit seizoen achter. "We moeten een stabiele factor worden in de subtop met stabiele resultaten", zegt Van Meenen. "Dan is spelen voor plek drie tot en met vijf realistisch."

Wanneer Feyenoord voor het eerst kampioen gaat worden? Melis durft daar geen antwoord op te geven: "We hebben nu de doelstelling vastgesteld voor de komende seizoenen. Dat is zo dicht mogelijk bij de top. Ik kan nu niet zeggen wanneer wij kampioen gaan worden."

Lees meer:
0 reacties