Samenvatting: Feyenoord wint nipt op bezoek bij SC Heerenveen

Feyenoord heeft vrijdagavond drie nieuwe punten gepakt. De ploeg van trainer Danny Mulder won met 1-0 van SC Heerenveen.

Beide ploegen waren in Friesland aan elkaar gewaagd. Feyenoord trof in de 23e minuut de lat en kreeg zo'n tien minuten later opnieuw een mogelijkheid. In de eerste helft werd er echter niet gescoord.

Vlak na rust was dat wel het geval. In de 53e minuut kopte Samantha van Diemen een vrije trap binnen. De Rotterdammers werden daarna sterker en sterker, maar het doel werd niet meer gevonden door de ploeg van Mulder. Ook SC Heerenveen scoorde niet, waardoor de drie punten naar Feyenoord gingen.

Feyenoord juicht na de 1-0 tegen SC Heerenveen
Feyenoord juicht na de 1-0 tegen SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen - Feyenoord 0-1 (0-0)
51' 0-1 Van Diemen

Opstelling SC Heerenveen: Dinkla; Nijstad, Duppen (69' Buikema), Bormans, Van der Veen; Van de Ven (77' Kerkhof), Philippo (69' Meijer), Foederer (90+1' Huls), Van Dijk; Ripa en McFarland.

Opstelling Feyenoord: Weimar; Brandau (46' Kagenaar), Van Diemen, Conijnenberg, Obispo; Boshuizen, Hendriks (67' De Vette), Van den Goorbergh; Bennink (85' Schneijderberg), Rijsdijk en Van de Lavoir (77' Cobussen).