Samenvatting: Kalma beslist duel tussen Feyenoord en FC Twente

FC Twente heeft vrijdagavond drie punten gepakt op bezoek bij Feyenoord. De Tukkers wonnen met 1-0, dankzij een doelpunt van Fenna Kalma.

Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in de openingsfase. Er waren aan beide kanten kansen, maar het was FC Twente dat na 25 minuten spelen op voorsprong kwam. Kalma schoot binnen op aangeven van Elena Dhont. Feyenoord creëerde daarna de grootste kansen, maar Daphne van Domselaar hield haar doel schoon.

De tweede helft was wat slordiger. FC Twente leek na een uur spelen op 2-0 te komen, maar de goal van Wieke Kaptein werd afgekeurd wegens buitenspel. Feyenoord ging daarna flink op jacht naar de gelijkmaker. Echt grote kansen bleven echter uit en dus eindigde het duel in 1-0.