Samenvatting: Kalma leidt FC Twente met vier treffers naar zege

FC Twente heeft vrijdagavond de wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie met liefst 9-0 gewonnen van Telstar. Fenna Kalma was wederom de uitblinker bij FC Twente. De goalgetter tekende voor vier doelpunten.

FC Twente kwam na een kwartier spelen op voorsprong door Fenna Kalma. Toen de eerste treffer op het bord stond, ging het snel. Vijf minuten later verdubbelde Kalma de score na goed voorbereidend werd van Caitlin Dijkstra en Renate Jansen. Direct daarna was het Marit Auée die de 3-0 binnen wist te schieten uit de rebound. Na een half uur spelen wist Fenna Kalma al dat ze de wedstrijd bal mee naar huis mocht nemen nadat ze haar derde treffer van de avond wist te scoren. Nog voor rust werd het ook nog 5-0 nadat Elena Dhont raak wist te schieten.

De speelsters van FC Twente kwamen ook scherp uit de kleedkamer. Drie minuten na de thee was het Suzanne Giessen die het halve dozijn vol wist te schieten. Even later scoorde Dhont met haar tweede treffer de 7-0 binnen. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer het fenomeen Kalma die haar vierde treffer liet noteren. Het slotakkoord was voor Naomi Pattiwael die, direct nadat ze was ingevallen, de eindstand op 9-0 wist te brengen.

FC Twente Vrouwen - Telstar 9-0 (5-0) Kalma 1-0, 2-0, Auée 3-0, Kalma 4-0, Dhont 5-0, Giesen 6-0, Dhont 7-0, Kalma 8-0, Pattiwael 9-0

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Everaerts (69. Roetgering), Auée, Dijkstra (69. Kerkdijk), Olislagers, Kaptein, Giesen (72. Te Brake), Dhont (58. B. Jansen), Van Ginkel (72. Pattiwael), R. Jansen, Kalma