Fenna Kalma door Eredivisie Talkshow verkozen tot Beste Speelster

Fenna Kalma ontvangt haar prijs
Fenna Kalma ontvangt haar prijs Foto: © KNVB

FC Twente-aanvalster Fenna Kalma (23) is de winnaar van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow Award '21/'22. Dit werd bekend gemaakt in de laatste uitzending van dit seizoen van de talkshow.

Kalma kreeg de prijs uit handen van haar ploeggenoot Renate Jansen, die vorig seizoen de eerste editie van de Talkshow Award won.

Kalma wist Romée Leuchter (Ajax), Victoria Pelova (Ajax) en Sari van Veenendaal (PSV) voor te blijven in de rangschikking van dit speelseizoen. Na iedere speelronde deelden twee vaste analisten en een gastanalist in de PEEV Talkshow punten uit aan speelsters die in het speelweekend in het oog waren gesprongen. Uit het behaalde puntenaantal werd de top 4 geformeerd. Daaruit mocht de jury van analisten vervolgens een top 3 kiezen.

Kalma is met 33 treffers dit seizoen topscorer van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en had daarmee een flink aandeel in de achtste landstitel van haar club FC Twente. Ze wordt zowel geroemd om haar doeltreffendheid als om haar mentaliteit en staat bekend als een echte teamspeler.

Kalma speelde in haar carrière al meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen en deed dat drie seizoenen in dienst van SC Heerenveen en drie seizoenen voor FC Twente.

Onlangs verlengde ze haar contract bij FC Twente met nog een jaar, waardoor zij ook volgend seizoen in de Eredivisie Vrouwen te bewonderen is. Wanneer zij met haar neusje voor de goal volgend seizoen ook weer op schot raakt, kan ze met haar totaal aantal doelpunten de 100 goals aantikken.

Ook klopt Kalma op de deur van de OranjeLeeuwinnnen. Tot nu toe werd zij drie keer geselecteerd door bondscoach Mark Parsons.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand