Fenna Kalma blikt terug: "Toen lukte het scoren ook wel aardig"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Orange Pictures

Fenna Kalma begon haar carrière bij VV Oudehaske. De spits, die komende zomer naar VfL Wolfsburg vertrekt, speelde daar tussen de jongens.

"Als ik mijn ouders moet geloven, dan ben ik op een gegeven moment klaar met mijn zwemdiploma's en toen mocht ik een sport uitkiezen. Ik wilde voetballen. Ik weet zelf niet waarom ik dat toen heb gezegd, maar ik ben wel heel blij dat ik dat toen heb gezegd", lacht Kalma in Helden, de podcast. "Ik heb het nog steeds wel naar mijn zin in de voetballerij."

De Oranje-international speelde in een team met alleen jongens. "Je had nog geen meisjesteam. Ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad met die jongens. Ik vond het altijd hartstikke leuk. Het was voor mij en voor hen volgens mij ook helemaal niet raar dat ik meedeed. Natuurlijk hadden de tegenstanders wel iets van 'een meisje', maar als je dan goed meekan met iedereen, dan hoorde je daar ook niks meer over. Dan was het opeens van 'oh, huh, die kan voetballen'."

"Bij Oudehaske lukte het scoren ook wel aardig. Alleen dan ben je nog jong, dus dan speel je op verschillende posities. Maar ik heb het ooit een keer teruggezocht: volgens mij heb ik in mijn tijd daar precies honderd doelpunten gescoord. Dus toen lukte het ook al wel", aldus Kalma.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand