Femke Liefting: "Wij hoeven absoluut geen Ajax-angst te hebben"

Femke Liefting in actie namens AZ
Femke Liefting in actie namens AZ Foto: © BSR Agency

Femke Liefting was dit seizoen een vaste waarde bij Oranje O19. De doelvrouw van AZ beseft dat het een zware klus is om zich bij de selectie van Jong Oranje te spelen.

"Daniëlle de Jong van Twente, Ajax-keeper Regina van Eijk en PSV’er Lisan Alkemade zijn dan mijn concurrenten", kaart Liefting aan in het Noordhollands Dagblad. "Daar komen de keepers van het Nederlands Elftal bij. Ik zal moeten blijven ontwikkelen."

De doelvrouw vervolgt: "In de aankomende tijd wil ik me richten op het verbeteren van mijn positioneren bij gevaarlijke voorzetten. Aan de bal moet ik tweebenig zijn. Daarin wil ik mezelf onderscheiden."

Liefting kijkt alvast terug op een mooi seizoen met AZ. "Het is vooral leerzaam geweest. We hadden vooraf niet een specifieke doelstelling bepaald, want het is een ontwikkeljaar. Ik denk dat we trots mogen zijn op onze resultaten. We hebben ons als team enorm ontwikkeld en hebben laten zien dat we van topploegen kunnen winnen."

Zaterdag neemt de goalie het met de Alkmaarders op tegen Ajax. "We zitten allemaal in positieve energie. Wij hoeven absoluut geen Ajax-angst te hebben", benadrukt Liefting. "Het is niet raar als we vanmiddag (zaterdag, red.) punten pakken. We hebben thuis verloren van Ajax, maar ook toen wel degelijk ons visitekaartje afgegeven."

Lees meer:
0 reacties