Femke Liefting weer terug bij AZ: "Gaat zeker goed met haar"

Femke Liefting
Femke Liefting Foto: © BSR Agency

Femke Liefting keerde afgelopen weekend terug in de selectie van AZ na haar vreselijke botsing in de wedstrijd tegen Ajax. De doelvrouw zat op de bank in de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen SC Heerenveen.

"Het gaat zeker goed met haar. We hebben haar uit voorzorg niet laten spelen", legt AZ-coach Wouter de Vogel uit bij ESPN. "Ze had kunnen spelen, maar het is de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is niet nodig", zegt de trainer. Liefting kwam eind april hard in botsing met Ajax-aanvalster Chasity Grant. De doelvrouw van de Alkmaarders bleef roerloos liggen, waarna alle alarmbellen afgingen.

Uiteindelijk mocht Liefting het ziekenhuis dezelfde avond nog verlaten. Uit onderzoek bleek dat ze een hersenschudding had opgelopen. Enkele dagen later meldde de jeugdinternational van Oranje zich weer bij AZ, waarna ze ook al snel weer de training hervatte. "Als het goed is komt er een WK voor haar. We willen dat ze daar fit naartoe gaat, dat ze daar kan uitblinken. Als we de tijd kunnen nemen, dan nemen we de tijd voor haar", legt De Vogel uit.

Liefting zit in de voorlopige selectie van Oranje O20 voor de voorbereiding op het aanstaande WK in Colombia.

Veerle Buurman
Voorlopige selectie Oranje O20 voor WK-voorbereiding bekendgemaakt Lees ook
Lees meer:
0 reacties