FC Utrecht zwaait drietal uit: "Dat zal ik voor altijd koesteren"

Femke Prins in actie namens FC Utrecht
Femke Prins in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht gaat niet door met Anniek Smulders, Julia Wattilete en Femke Prins. De aflopende contracten van de drie speelsters worden niet verlengd.

Prins was in 2023 een van de eerste speelsters die haar jawoord gaf aan de club uit de Domstad. De 22-jarige aanvalster kwam dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden in actie. Ze scoorde tegen AZ en PEC Zwolle. "Het seizoen begon geweldig, met de drukbezochte openingswedstrijd in Stadion Galgenwaard tegen Feyenoord", blikt ze terug op haar Utrechtse periode.

"Dat zal ik nooit vergeten. Ik heb mij binnen deze club en fijne omgeving kunnen ontwikkelen. Ik ga de meiden missen", aldus Prins op de clubwebsite. Smulders kiest voor een terugkeer naar Saestum, de club die ze vorige zomer verruilde voor FC Utrecht. "Het is helaas niet geworden wat ik ervan had verwacht. Maar ik vond het een eer om onderdeel uit te maken van FC Utrecht en ik ben een ervaring rijker."

Wattilete verruilt FC Utrecht voor het Belgische KVC Westerlo. "Alle nieuwe vriendschappen en speciale ervaringen die ik afgelopen seizoen bij deze warme club heb mogen opdoen, zal ik voor altijd koesteren", aldus de verdedigster.

"We zijn enorm blij met de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt en bedanken Femke, Anniek en Wattilete voor hun inzet en bijdrage hieraan", reageert Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal. "We wensen deze speelsters veel succes toe in de toekomst."

Lees meer:
0 reacties