FC Utrecht wil presteren met vrouwenvoetbal: "Heel anders doen"

Marlou Peeters is door FC Utrecht aangesteld als de manager voor het vrouwenvoetbal. De voormalig speelster van Willem II, VVV-Venlo, PSV en FC Eindhoven zal ervoor zorgen dat alles rondom het vrouwenvoetbal in goede banen wordt geleid.

"Een grote club als FC Utrecht moet voor zowel vrouwen als mannen in de top presteren. Ik denk dat we het deze keer heel anders kunnen doen", vertelt de manager in gesprek met FC Utrecht TV. "Met onder andere meer middelen en een andere benadering, dus wegblijven bij de stichtingsvorm en vooral gewoon het integraal oppakken. We hebben zoveel draagvlakken kunnen creëren in het afgelopen jaar. Daar ben ik gewoon onwijs trots op."

Ongeveer tien jaar geleden moest het dameselftal van FC Utrecht noodgedwongen stoppen vanwege het financiële aspect. De financiële situatie van de club is compleet veranderd en dus is er ruimte voor een dameselftal. "Dit heeft te maken met de markt die ontzettend groeit doordat de OranjeLeeuwinnen presteren en de Eredivisie steeds beter wordt", geeft Peeters aan. "Daardoor merk je in onze omgeving dat er heel veel mensen enthousiast zijn."

De ambities van het dameselftal liggen net zoals bij het heren elftal erg hoog. "Het is natuurlijk gek als je andere ambities gaat creëren voor het dameselftal als die van de heren zo hoog ligt", aldus Peeters. "Dus we hebben precies dezelfde ambities en dat is bij de bovenste dertig procent horen van de competitie."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand