FC Utrecht terug in Eredivisie: "We zijn juist sterker terug gekomen"

FC Utrecht viert de zege in De Galgenwaard
FC Utrecht viert de zege in De Galgenwaard Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met Marlou Peeters als manager vrouwenvoetbal werkte de club de afgelopen jaren aan een terugkeer in het vrouwenvoetbal.

Peeters was in het verleden ook nauw betrokken bij de start van de Eredivisie in 2007. "De start in 2007 was een enorm mooi moment voor vrouwen. We konden toen ook op het hoogste niveau terecht. Die tijd was een enorme pioniersfase was. In deze tijd is het anders geworden", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

De voormalig voetbalster gaat verder: "De ontwikkeling van de OranjeLeeuwinnen met een Europese titel en goede prestaties op de grote toernooien. Dat heeft zo’n boost gegeven dat we in een ander tijdperk staan", merkt Peeters. In 2014 trok FC Utrecht de stekker uit het vrouwenvoetbal. "Mijn hart deed een beetje zeer, want we hadden grote stappen kunnen zetten. Dat is een gegeven en die keuze is destijds gemaakt."

"In de afgelopen jaren hebben we er voor gezorgd dat we juist sterker zijn terug gekomen", aldus Peeters, die blij is met de terugkeer. "Voor een stad als Utrecht hoort dit er gewoon bij. Iedere grote club heeft vrouwenvoetbal, wij nu ook. We zien ook dat het leeft, dat iedereen geïnteresseerd en erg benieuwd is naar ons. We hebben 90 partnerclubs. Die zijn erg belangrijk geweest in het maken van onze selecties, vooral bij de jeugdteams. Die wilden bedanken en er zaten veel meidenteams op de tribune. Voor sommigen is het misschien een droom om hier ooit ook te staan", besluit de manager vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties