FC Utrecht terug in de Eredivisie? "Zou een hele goede zet zijn"

Jan Willem van Ede
Jan Willem van Ede Foto: © Pro Shots

De Pure Energie Eredivisie wordt volgend seizoen uitgebreid met Telstar en Fortuna Sittard. FC Utrecht heeft nu ook aangegeven weer open te staan voor het opnieuw inrichten van een vrouwenteam.

De Domstedelingen waren in 2008 één van de clubs die begonnen in de Eredivisie, maar de club trok na zes seizoen de stekker eruit, weet RTV Utrecht. Na vijf seizoenen op rij in de top vijf, met als hoogtepunt de derde plaats in 2009, eindigde FC Utrecht dat laatste jaar als zesde. Vorig jaar liet FC Utrecht echter weten dat het de mogelijkheden van een nieuw vrouwenteam onderzoekt.

"Het is altijd in ons hart gebleven", zei algemeen directeur Thijs-Otto van Es destijds. "We zijn nu alles aan het uitzoeken. Als we het doen, willen we ook echt wel weer in die top meedraaien. Dat is dan ook gelijk de ambitie die erbij hoort. We doen geen half werk."

Ook Jan Willem van Ede, voormalig doelman bij FC Utrecht, is voorstander. "Dat zou een hele goeie zet zijn. Als er één sport groeiende is dan is het het vrouwenvoetbal. Daar is de afgelopen jaren heel veel in gebeurd."

"De start van de eredivisie in 2007 heeft geleid tot de successen van het vrouwenvoetbal in Nederland. Het belangrijkste is dat je een staf neerzet die weet wat er leeft in het vrouwenvoetbal en die weet welke stappen je moet zetten om jonge speelsters beter te maken."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand