FC Utrecht strikt voormalig international: "Mooie en warme club"

Sylvia Smit gaat aan de slag bij Jong FC Utrecht
Sylvia Smit gaat aan de slag bij Jong FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

Vanaf het komende seizoen zal Sylvia Smit de rol van hoofdtrainer op zich nemen voor de spelersgroep van Jong FC Utrecht. De 37-jarige Smit, die als speelster 106 keer voor de OranjeLeeuwinnen uitkwam, heeft zich voor één jaar verbonden aan de Utrechtse FC.

"Ik ben super blij met het vertrouwen en de kans die ik krijg van FC Utrecht", reageert Smit op de clubwebsite. "Ik heb direct gemerkt dat FC Utrecht een heel mooie en warme club is, die écht stappen vooruit wil maken in het vrouwenvoetbal. In het aan de slag gaan met de meiden van Jong FC Utrecht Vrouwen en het helpen van die talentvolle speelsters in hun ontwikkeling heb ik ontzettend veel zin. Laat het nieuwe seizoen maar komen!"

"Sylvia ziet haar overgang naar Jong FC Utrecht, nadat ze afgelopen seizoen actief was voor Vitesse en de KNVB, als een mooie stap omhoog en een kans om zich als trainer verder te ontwikkelen", reageert ook Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal van FC Utrecht. "Wij zijn ervan overtuigd dat Sylvia in staat is de ervaringen die ze heeft opgedaan als speelster over te brengen op de aanstormende talenten van Jong FC Utrecht."

Smit speelde voor verschillende clubs zoals SETA, SC Stadskanaal, Oranje Nassau, Be Quick ’28, FC Twente, SC Heerenveen, PEC Zwolle en DTS Ede. Ze behaalde successen zoals het winnen van de beker in 2005 en 2008, het behalen van de topscorerstitel in 2007 en het zijn van de grootste goalgetter van de Eredivisie in 2009 en 2010. Met 106 interlands en 30 doelpunten voor de OranjeLeeuwinnen heeft ze een indrukwekkende carrière.

Lees meer:
0 reacties