FC Utrecht richt pijlen op beker: "Hebben we ook uitgesproken"

FC Utrecht bereikte zondag simpel de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Domstedelingen waren met 6-0 te sterk voor de amateurs van RKSV Nuenen.

"Het geeft een goed gevoel. Het is lastig om zo'n wedstrijd in te gaan", erkent FC Utrecht-coach Linda Helbling. "Nuenen verdienen de complimenten, zeker voor hoe ze in het begin stonden. Voor ons is het dan zoeken. Uiteindelijk is 6-0 een terechte afspiegeling", zegt Helbling bij DUIC.

Of zij de bekerwedstrijd nog zag als een vervelend tussendoortje? "Het is gewoon heel prettig. De beker is toch een prijs. Dat hebben we ook als doel uitgesproken met elkaar", onthult de coach. "Dit is geen bijkomstigheid, gewoon lekker om een wedstrijd te kunnen spelen."

Op zondag werd PSV verrassend uitgeschakeld door SC Heerenveen. "Dat is en blijft de beker. In de beker kan alles gebeuren. Je ziet het ook met Telstar, die verslagen worden door Jong Ajax. Nu PSV dat eruit is tegen Heerenveen. Wij hebben gelukkig gedaan wat van ons verwacht werd", aldus Helbling.

Waar de trainster op hoopt in de kwartfinale? "Eigenlijk is alles goed. We willen zo ver mogelijk komen, dus dan moet je de tegenstanders die je loot verslaan. Dat is natuurlijk een dooddoener. Ik heb geen voorkeur, we willen gewoon graag verder."

Lees meer:
0 reacties