FC Utrecht pikt Ajax-spits op: "Blij dat ik hier vertrouwen krijg"

Nikita Tromp is de nieuwste aanwinst van FC Utrecht
Nikita Tromp is de nieuwste aanwinst van FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

Nikita Tromp is de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. De spits verruilt Ajax voor de club uit de Domstad, waar ze een eenjarig contract heeft getekend. In de verbintenis is een optie voor een tweede seizoen opgenomen.

De 22-jarige Tromp stond de afgelopen jaren onder contract bij Ajax, maar een knieblessure zorgde ervoor dat de aanvalster lang uit de roulatie was. Bij FC Utrecht hoopt Tromp weer minuten te maken. "FC Utrecht spreekt mij aan, als club", reageert ze via de officiële kanalen. "Ik heb er afgelopen seizoen veel over gehoord en van gezien, en ik zag mij hier ook voetballen."

"Dat gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren en dat maakt me trots. Ik ben blij dat ik na mijn blessure hier het vertrouwen krijg en kijk uit naar het nieuwe seizoen", aldus Tromp. Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal, is blij met de komst van de talentvolle spits: "Nikita heeft een goed oog voor de open ruimtes, zowel voor zichzelf als voor haar medespeelsters. Op basis daarvan is ze in staat om goede steekpasses te geven op opkomende teamgenotes."

Hij besluit: "Verder heeft Nikita een zogeheten neusje voor de goal; een halve kans gaat er bij haar helemaal in. We zijn blij dat we haar aan onze selectie hebben toegevoegd."

Lees meer:
0 reacties