FC Utrecht op zesde plaats: "Of we te voorzichtig zijn geweest?"

FC Utrecht beleefde een uitstekende seizoenshelft na de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De doelstelling van de Domstedelingen was om als nummer zes te eindigen. Momenteel bezet FC Utrecht die zesde plaats.

"Of we te voorzichtig zijn geweest met onze doelstelling? Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat wij een hele realistische doelstelling hebben neergezet. We hebben een mooi programma kunnen draaien aan het begin van het seizoen, waarin we aan het einde van de eerste seizoenshelft natuurlijk pas de toppers", zegt Peeters bij DUIC.

Toen trof FC Utrecht Ajax, PSV, FC Twente en Fortuna Sittard. "Dat is ook wel gebleken. Dat is de top van de Eredivisie, dan moet je toch even met een ander plan komen. Dat plan zijn we vooral aan het ontwikkelen", geeft de oud-voetbalster aan. "Dat kun je ook pas ontwikkelen als je dat hebt ervaren. We hadden het natuurlijk nog nooit ervaren hoe het is om tegen zulke topploegen te spelen. Maar de basis die we hebben kunnen neerzetten in zo'n korte tijd, daar ben ik onwijs trots op."

Waar de ontwikkelpunten volgens Peeters liggen? "Vooral bij ons, als nieuw team, met 22 speelsters van alle kanten, om elkaar beter te leren kennen. Om elkaars kwaliteiten beter te leren kennen. Vanuit daar kun je je speelstijl en je DNA ontwikkelen. We weten wat we willen zien bij FC Utrecht, maar uiteindelijk moet je ook vanuit je kracht, vanuit je team, gaan redeneren wat nu het beste is voor ons."

"Daar heb je ook wedstrijden voor nodig", zegt ze. "Vanuit die ervaring blikken we elke keer weer vooruit, om te zorgen dat we elke week weer een stapje beter worden."

Lees meer:
0 reacties