FC Utrecht kende droomstart bij terugkeer: "Dat is ongekend"

FC Utrecht viert de zege in De Galgenwaard
FC Utrecht viert de zege in De Galgenwaard Foto: © Pro Shots

FC Utrecht keerde afgelopen zomer terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal, is trots waar de club na de eerste seizoenshelft staat.

Inmiddels is er een overvloed aan draagvlak vanuit de club, zo merkt Peeters. "Het is intens geweest, maar we merken dat het ontzettend is gaan leven. Mensen vragen ernaar, de betrokkenheid is groot en onze directie, aandeelhouders en de RvC staan er nog altijd vol achter", zegt de oud-voetbalster in het Algemeen Dagblad.

Het hoogtepunt van de herstart? "De start tegen Feyenoord was bizar. Ik heb alle emoties wel gevoeld die dag. Als je dan zo voor 14.000 man kan beginnen, is ongekend", doelt ze op de seizoensopener tegen Feyenoord in De Galgenwaard.

In de eerste paar wedstrijden bleef de ploeg van coach Linda Helbling ongeslagen, maar FC Utrecht moest daarna de meerdere erkennen tegen clubs als FC Twente, Fortuna Sittard en Ajax. "Dat is een stap die we nog moeten zetten. Negentien tegentreffers in vier duels is echt veel te veel. Daarin zijn we nog te naïef. We willen op een Utrecht-manier voetballen, met lef, maar je moet wel realistisch blijven", aldus Peeters.

Lees meer:
0 reacties