FC Utrecht hevelt 22-jarige aanvalster over: "Een droom komt uit"

Sam de Jong tekent bij FC Utrecht
Sam de Jong tekent bij FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

Sam de Jong is vanaf het nieuwe seizoen officieel speelster van de hoofdmacht van FC Utrecht. De 22-jarige aanvalster stroomt door van het beloftenelftal naar het eerste elftal van de Domstad. De Jong heeft voor één seizoen getekend.

De Utrechtse sloot afgelopen zomer aan bij Jong FC Utrecht. Daar maakte ze indruk: Linda Helbling haalde haar bij het eerste elftal en op 20 oktober 2023 volgde haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In januari van dit jaar maakte De Jong haar eerste doelpunt in de competitie.

"Een droom komt uit, nu ik heb getekend voor deze mooie club", reageert de aanvalster. "Ik ben er heel blij mee dat ik vanaf komend seizoen deel mag uit maken van deze ambitieuze en fijne selectie", is De Jong blij. Kees van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal, ziet de ontwikkeling van de aanvalster.

"Sam viel bij onze scouts op bij Sporting ’70. Ze is afgelopen seizoen als dispensatiespeelster begonnen bij Jong FC Utrecht en daar stak ze er bovenuit", weet Van Tamelen. "Ze kon al vrij snel minuten maken in ons eerste team en is op de gehele rechterflank inzetbaar, met als sterkste wapens haar snelheid en haar schot. Het is mooi voor haar én voor ons dat ze de stap van de beloftenploeg naar de A-selectie kan zetten."

Lees meer:
0 reacties