FC Utrecht door met middenveldster: "Een echte kilometervreter"

Tami Groenendijk na het ondertekenen van haar eerste profcontract bij FC Utrecht
Tami Groenendijk na het ondertekenen van haar eerste profcontract bij FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

Tami Groenendijk is ook komend seizoen verbonden aan FC Utrecht. De 23-jarige middenveldster heeft in De Galgenwaard haar handtekening gezet onder haar eerste profcontract bij de club.

Groenendijk groeide op bij Sportlust '46 en belandde via VEP en Saestum in Amerika. Daar kwam ze uit voor het Tyler Junior College. De middenveldster keerde daarna terug bij Saestum, vanuit waar ze vorige zomer de overstap maakte naar FC Utrecht. In haar debuutseizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie was Groenendijk goed voor vier doelpunten.

"In Utrecht in het algemeen en bij FC Utrecht in het bijzonder voel ik mij thuis", zegt Groenendijk. "Het is ook een plek waar ik me nog verder kan ontwikkelen als mens en als voetbalster. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik nog een jaar mag spelen voor FC Utrecht. Ik geniet echt van mijn tijd hier."

Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal, is complimenteus: "Tami is een echte kilometervreter op het middenveld. Ze heeft een enorme drive. Tami is op meerdere plekken inzetbaar, heeft een goed schot en kan goed koppen."

Lees meer:
0 reacties