FC Utrecht deelt eerste profcontract uit: "Een uitstekend voorbeeld"

Amber Visscher tekent haar eerste profcontract bij FC Utrecht
Amber Visscher tekent haar eerste profcontract bij FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

FC Utrecht heeft Amber Visscher beloond voor haar goede ontwikkeling het afgelopen halfjaar. De 21-jarige verdedigster heeft donderdag haar eerste profcontract bij de club uit de Domstad getekend. Daarmee ligt Visscher nu tot medio 2025 vast bij FC Utrecht. Daarnaast is er een optie opgenomen voor nog een seizoen.

Visscher kwam in de zomer van 2023 over van Saestum en veroverde daarna snel een plek in het elftal van coach Linda Helbling. Ze maakt in alle competitiepartijen speelminuten en draagt als verdedigster niet alleen in defensief opzicht haar steentje bij; op haar teller staan dit seizoen ook al vier assists. Haar eerste twee doelpunten in Utrechtse dienst maakt ze onlangs in het met 0-6 gewonnen bekerduel bij RKSV Nuenen.

"Ik ben heel blij met het tekenen van mijn eerste profcontract en ga met heel veel plezier nog een jaar voor deze prachtige club voetballen", reageert Visscher. "Ik wil mijn eigen ontwikkeling voortzetten en verder bouwen aan dit topteam." Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht, is blij dat de verdedigster haar handtekening heeft gezet onder een nieuwe verbintenis: "Amber is één van de speelsters die afgelopen zomer overkwam vanuit onze partnerclub SV Saestum. We zijn trots dat zij nu haar eerste profcontract heeft afgedwongen."

"Als speelster uit de regio is Amber een uitstekend voorbeeld voor alle meiden in de streek die net als haar de droom hebben ooit namens FC Utrecht in de Azerion Vrouwen Eredivisie te mogen voetballen", aldus Peeters.

Lees meer:
0 reacties