FC Twente zonder Liz Rijsbergen: "Pijnlijk voor ons als team"

Liz Rijsbergen (FC Twente) moest het veld in tranen verlaten
Liz Rijsbergen (FC Twente) moest het veld in tranen verlaten Foto: © Ed Voetee Photography

FC Twente kan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen niet meer beschikken over Liz Rijsbergen. De aanvalster raakte in het duel met FC Utrecht zwaargeblesseerd aan haar knie.

Een flinke domper voor de Tukkers, zo geeft trainer Joran Pot aan. "Je kan er niet omheen dat Liz gewoon heel belangrijk is voor ons dit seizoen. Met goals, met haar spel, met de creativiteit. Het is pijnlijk voor ons als team. Voor haarzelf is dit nog veel pijnlijker", zegt Pot bij ESPN.

"Ik hoop dat ze een voorspoedig herstel gaat hebben", aldus de coach. Rijsbergen wordt woensdagavond, in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, op papier vervangen door Kayleigh van Dooren. "Kayleigh is geen buitenspeelster, ze gaat daar ook niet spelen. Ze gaat op het midden spelen. Ella Peddemors staat als rechtsbuiten."

Analist Claudia van den Heiligenberg wist eigenlijk al gelijk dat het mis was voor Rijsbergen. "Je had het gevoel al, van 'dit is er weer één'. Het moment, de kreet... Er was nog even de twijfel toen ze terug het veld in kwam, maar uit ervaring heb ik vaker gehoord dat het soms lijkt alsof het gaat. Toen ze er toen af ging, was mijn vermoeden een beetje bevestigd. Helaas voor haar is de nachtmerrie waar."

Lees meer:
0 reacties