FC Twente ziet speelsters vertrekken: "Soms is een selectie op"

Meerdere speelsters zullen deze zomer vertrekken bij FC Twente. Volgens Rene Roord, technisch manager van de kampioenen uit Enschede, krijgt de club voor een groot deel een nieuw elftal.

"We hebben heel veel vertrekkers. Maar ook wel van onze kant gestuurd. Soms, dat constateerde ik in november al, is een selectie in haar samenstelling op", vertelt Roord in De Oosttribune. "Het is goed dat we Renate laten gaan, dat hebben we ook met Renate besproken. Ook Renate zei: 'het wordt nu bijna een last voor mij'. Dan heb je elkaar. We moeten ook naar een nieuwe selectie. Dan is kwaliteit geen winst meer. Dat hebben we nu."

Een van de grote doelen voor komend seizoen is het behalen van de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Dit jaar lukte dat niet. "We hebben best wel een goede eerste ronde gehad, Levante uitgeschakeld, die waren eigenlijk beter dan ons. Toen dat tweeluik met BK Häcken. We hebben best wel een Europa-tour gehad, maar je wil graag die groepsfase halen", benadrukt Roord.

"Met kampioen worden, zit je in eerste instantie aan de gunstige kant. Dus het aantal goede tegenstanders is daar veel minder. Dan moet je een beetje mazzel hebben. We hebben daarvoor twee jaar Benfica geloot, die moet je net niet hebben", aldus de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties