FC Twente zet stap richting Eredivisie Cup-finale na ruime zege

FC Twente heeft donderdag een grote stap gezet richting de finale van de Eredivisie Cup. De Tukkers wonnen met 6-1 op bezoek bij ADO Den Haag.

Het was ADO Den Haag dat na zo'n twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Na een scherp aangesneden vrije trap van Romy Speelman tikte Wiëlle Douma binnen.

Direct daarna trof Fenna Kalma namens FC Twente de lat. Tien minuten later viel alsnog de 1-1. Kalma was ditmaal wel trefzeker en zorgde er zo voor dat beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Na de pauze tapte de ploeg van trainer Robert de Pauw uit een ander vaatje. Al snel na de rust sloeg Anna-Lena Stolze toe en na 63 minuten spelen kwam FC Twente op 3-1 via Kalma.

ADO Den Haag kreeg wel wat kansen, maar wist het net niet te vinden. FC Twente lukte dat wel. Renate Jansen sloeg binnen drie minuten tweemaal toe, waarna Stolze in de 76e minuut de eindstand op 6-1 bepaalde.

De return tussen FC Twente en ADO Den Haag staat aanstaande zondag op het programma.

Scoreverloop:
21' 1-0
Wiëlle Douma
36' 1-1 Fenna Kalma
51' 1-2 Anna-Lena Stolze
63' 1-3 Fenna Kalma
69' 1-4 Renate Jansen
72' 1-5 Renate Jansen
76' 1-6 Anna-Lena Stolze