Samenvatting: FC Twente wint bij Ajax en is officieel landskampioen

FC Twente heeft zich vrijdagavond officieel tot landskampioen gekroond. Op bezoek bij Ajax werd er door twee late treffers met 3-2 gewonnen.

De Tukkers waren na afgelopen speelronde al officieus kampioen. Alleen een 10-0 zege van Ajax kon nog roet in het eten gooien. Een haast onmogelijke opgave, al kreeg het publiek op De Toekomst nog even hoop toen Ajax in de eerste helft op voorsprong kwam.

Romée Leuchter opende de score en niet veel later maakte Chasity Grant de 2-0. Dat was tevens de ruststand. Na de pauze deed FC Twente snel wat terug. Anna-Lena Stolze maakte de aansluitingstreffer.

In de slotfase ging de zege echter alsnog naar de Tukkers. Elena Dhont maakte de gelijkmaker, waarna de Belgische aanvalster van alle kanten besprongen werd door haar ploeggenoten. Dhont kende een lastig seizoen, waarin ze lang herstellende was van een zware knieblessure.

Twee minuten voor tijd sloeg FC Twente wederom toe. Ditmaal was het Kim Everaerts die scoorde en zo de 3-2 maakte in het voordeel van de ploeg uit Enschede. Het feestje was daarmee compleet voor FC Twente, wat de landstitel prolongeert.

Scoreverloop:
27' 1-0
Romée Leuchter
35' 2-0 Chasity Grant
47' 2-1 Anna-Lena Stolze
84' 2-2 Elena Dhont
88' 2-3 Kim Everaerts

Opstelling Ajax: Van Eijk, De Sanders (79' Kardinaal), Van der Gragt, Doorn, Van de Velde, Bakker (68' Hoekstra), Spitse, Noordam, Grant, Leuchter (85' Tromp), Pelova

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Olislagers (81' Giesen), Dijkstra (75' Van der Wal), Van Es, Casparij, Peddemors, Van Dooren (59' Dhont), Kaptein (75' Van Schoonhoven), R. Jansen, Kalma, Stolze (59' Everaerts)

Lees meer:
0 reacties