FC Twente wint in halve finale Eredivisie Cup en houdt kans op dubbel

FC Twente juicht na een goal tegen Fortuna Sittard
FC Twente juicht na een goal tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente maakt nog altijd kans op de dubbel. De landskampioen plaatste zich woensdagavond voor de finale van de Eredivisie Cup, door met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard.

Op eigen veld leken de Tukkers totaal geen last te hebben van een kater na het kampioensfeestje. De ploeg van trainer Joran Pot kwam al na vier minuten op voorsprong. Captain Renate Jansen tikte binnen en was zo voor het eerst in lange tijd weer trefzeker namens FC Twente. Op slag van rust viel de 2-0 voor FC Twente.

Kayleigh van Dooren verdubbelde de marge. Tien minuten in de tweede helft pikte ook Marit Auée haar doelpunt mee. Daardoor eindigde het duel in 3-0 en gaat FC Twente naar de finale van de Eredivisie Cup. Daarin neemt de ploeg uit Enschede het op tegen PSV, dat woensdagavond in de verlenging won van Ajax.

Scoreverloop:
4' 1-0 Renate Jansen
41' 2-0 Kayleigh van Dooren
56' 3-0 Marit Auée

Opstelling FC Twente: Doege, Everaerts, Carleer, Auée, Olislagers, Te Brake, Van Ginkel (80' Boshuizen), Van Dooren, Jansen (62' Dhont), Ravensbergen (80' Kroese), Vliek (62' Stolze)

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin (80' Van Diemen), Moorrees, Knol, Van Koot (62' Pedersen), Van Heeswijk, Antonsdóttir (80' Ait Omar), Delacauw, Teulings (69' Hulst), Ólafsdóttir Grós (80' Muhtaj), Wullaert

Lees meer:
0 reacties