Samenvatting: FC Twente wint van Ajax en slaat gat van vijf punten

FC Twente heeft zondagmiddag de Eredivisietopper tegen Ajax gewonnen. De Tukkers waren met 1-0 te sterk en staan nu op vijf punten voorsprong van de Amsterdammers.

Op De Toekomst was de eerste kans voor de thuisploeg. Ajax speelde de grote mogelijkheid echter niet goed uit, waardoor Daniëlle de Jong makkelijk kon pakken. Daarna was het al snel aan de andere kant raak. Na een goede aanval plaatste Renate Jansen de bal in de hoek: 0-1. Direct na de treffer kreeg trainer Joran Pot geel, al was het onduidelijk waarvoor.

Ajax ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Balverlies van Marit Auée betekende een grote kans voor de Amsterdammers, maar Romée Leuchter schoof naast. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord. Na de break was de ploeg van coach Suzanne Bakker nog altijd zoekende naar de 1-1. Leuchter was wederom dichtbij, al wist de spits niet te scoren. Aan de andere kant ging een poging van Taylor Ziemer net naast.

Vijf minuten voor tijd kreeg Nadine Noordam de grootste mogelijkheid namens Ajax. Zij trof de lat. Isa Kardinaal was in de blessuretijd ook nog enigszins dichtbij: zij zag haar kopbal net over gaan. De Jong hield dus uiteindelijk de nul, waardoor de drie punten mee naar Enschede gaan. FC Twente staat nu vijf punten los van regerend landskampioen Ajax.

Scoreverloop:
22' 0-1
Renate Jansen

Opstelling Ajax: Van Eijk, Noordam, Spitse, De Sanders (83' Tolhoek), Weerden (46' Verhoeve), Sabajo (62' Noordman), Van Gool (83' Keukelaar), Yohannes (70' Kardinaal), Grant, Leuchter, T. Hoekstra

Opstelling FC Twente: De Jong, Vliek, Auée, Dijkstra, Olislagers, Van Ginkel (75' Te Brake), Kaptein, Ziemer, Peddemors, Rijsbergen (65' Everaerts), Jansen

Lees meer:
0 reacties