Samenvatting: FC Twente wint Eredivisie Cup na doelpuntrijke finale

FC Twente heeft in Amsterdam beslag weten te leggen op de Eredivisie Cup. De ploeg won, door twee doelpunten van Fenna Kalma en twee doelpunten van Suzanne Giesen, met 3-4 van Ajax.

De wedstrijd kende een rustig begin. Beide ploegen zochten de aanval, maar tot grote kansen leidde dit in de beginfase niet. Toch kwam FC Twente na ruim tien minuten op voorsprong. Een enorme fout in de opbouw van De Sanders zorgde ervoor dat Kalma haar club eenvoudig op voorsprong kon zetten. Twee minuten later kwam er zelfs al een verdubbeling van de score tot stand. Het was wederom Kalma die een voorzet van Stolze uitstekend binnen wist te werken.

Na een half uur spelen kwam Ajax terug in de wedstrijd. Na een hoekschop ging FC Twente-verdediger Auée met het hoofd afgewend het luchtduel aan en zag ze de bal via haar rug achter Van Domselaar verdwijnen. Na de aansluitingstreffer nam Ajax het initiatief. Van Domselaar moest onder andere ingrijpen na een schot van Spitse. Tien minuten voor rust kwam Ajax op gelijke hoogte. Een goede actie van Weerden kon eenvoudig door Van Gool worden binnengewerkt. Na de gelijkmaker na de ploeg uit Enschede het initiatief weer. Dhont was gevaarlijk met een schot van afstand en Kalma zag haar inzet vlak voor rust op de paal belanden.

Direct na rust kwam Ajax in Amsterdam op voorsprong. Een schotje van Spitse werd verkeerd ingeschat door Van Domselaar en leidde tot de voorsprong van Ajax. De achterstand was voor Twente het teken om weer op jacht te gaan naar een doelpunt. Deze viel tien minuten na rust. Het was Suzanne Giesen die aan het einde stond van een aanval over de linker vleugel.

Na de voorsprong hield FC Twente het initiatief. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg weer op voorsprong. Auée leverde een uitstekende assist af bij Giesen. De invalster kon alleen op doelvrouw Van der Wal af en had weinig moeite met de afronding en scoorde haar tweede treffer. Invaller Kardinaal zorgde er vlak voor tijd voor dat Ajax in de race bleef door een inzet knap van de lijn te halen.

Ajax kwam nog met een slotoffensief en was dichtbij de gelijkmaker nadat Kardinaal uit een scrimmage kon afvuren. Haar schot einigde echter in een woud van benen zodat FC Twente als winnaar van de doelpuntrijke finale van het veld kon stappen.

Ajax – FC Twente 3-4