KNVB stelt duel tussen SC Heerenveen en FC Twente uit (update)

FC Twente in een duel met SC Heerenveen
FC Twente in een duel met SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

Bij FC Twente is een corona-uitbraak. De landskampioen moet dit weekend aantreden tegen SC Heerenveen, maar wil dat duel graag verplaatsen naar een ander tijdstip.

"Maar dat proces gaat moeizaam en dat snap ik niet zo goed”, zegt technisch manager René Roord tegenover TC Tubantia. "Het gaat toch om de gezondheid van mensen. Andere wedstrijden zijn dit seizoen wel uitgesteld vanwege corona, dus waarom niet bij ons? We hadden dinsdag elf speelsters op het trainingsveld en daar zaten de geblesseerden bij."

De regel is dat er minimaal dertien spelers beschikbaar moeten zijn om te voetballen. Eventueel kunnen er nog voetbalsters mee uit de beloftenploeg, mocht het duel niet verplaatst worden. "We hebben dit seizoen nog geen last van corona gehad, maar nu zijn wij dus aan de beurt", stelt Roord, die dus niet snapt waarom de KNVB het duel niet wil verplaatsen. Vooral omdat Ajax ook nog een inhaalduel heeft.

"Ajax speelt op 27 februari nog een inhaalwedstrijd. Waarom plannen ze onze wedstrijd dan ook niet voor die dag? Dat is ook nog eens stuk eerlijker, want dan wordt de laatste competitiewedstrijd zoals het hoort op hetzelfde tijdstip afgewerkt", besluit de beleidsbepaler.

Update: De wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente gaat komend weekend niet door. Vanwege de corona-uitbraak bij FC Twente is het duel van komende zaterdag uitgesteld, meldt Leon ten Voorde van TC Tubantia.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand