Samenvatting: FC Twente verslaat PEC Zwolle na bizarre openingsfase

FC Twente heeft haar competitiewedstrijd tegen het equipe van PEC Zwolle winnend af weten te sluiten. In de Overijsselse derby werd het 1-4 voor de bezoekers uit Enschede.

FC Twente begon die wedstrijd met een daadwerkelijke bizarre start. De Tukkers scoorden na amper twee minuten op de klok al de 0-1, dit doelpunt kwam op naam van Giesen. Een minuut later lag de gelijkmaker er alweer in. Maatman scoorde namens PEC Zwolle.

Een minuut dáárna kwamen de Tukkers weer op voorsprong. Renate Jansen maakte de 1-2 namens de club uit Enschede. In de tweede helft liepen de Tukkers via een eigen doelpunt van Moon Pondes verder uit. Moïsa van Koot maakte eveneens een eigen goal en besliste de eindstand op 1-4.

PEC Zwolle - FC Twente 1-4 (1-2)

3' 0-1 Giesen
4' 1-1 Maatman
5' 1-2 R. Jansen
50' 1-3 Pondes (eigen doelpunt)
71' 1-4 Van Koot (eigen doelpunt)

Opstelling PEC Zwolle: Pondes; Van Koot, Pruim, Darnoud (74' Speelman), Murray; Tiemens, Van Bentem, Walk (74' Heijne); Van Olst (83' Diekman), Maatman en Banarsie (46' Nassette).

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar; Casparij, Van Schoonhoven, Giesen, Olislagers; Peddemors, Kaptein, Van Dooren; Stolze, Kalma en R. Jansen.