Samenvatting: FC Twente boekt tegen Excelsior veertiende zege

FC Twente heeft zaterdagmiddag de veertiende overwinning van het seizoen geboekt. Ook tegen hekkensluiter Excelsior bleef de ploeg uit Enschede foutloos en won het met 0-3.

Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer in het Van Donge & De Roo stadion in Rotterdam. Het duurde ruim een kwartier voordat Caitlin Dijkstra de score opende. De verdediger wist uit een corner te scoren. Vlak voor rust wist FC Twente de voorsprong te verdubbelen. Het was Wieke Kaptein die ervoor wist te zorgen dat de lijstaanvoerder met een comfortabele marge de rust in kon gaan.

Vlak na rust moest Daphne van Domselaar enkele malen in actie komen om het Twentse doel schoon te houden. Eerste was het Naomi Piqué die uit een corner dicht bij een treffer was. Niet veel later moest de keepster van de OranjeLeeuwinnen optreden na een schot van Dana Breewel. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd was het Fenna Kalma die met de 0-3 haar 26ste doelpunt van het seizoen liet aantekenen.

Excelsior - FC Twente 3-0 (2-0)

• 15' Dijkstra 0-1
  • 45' Kaptein 0-2
  • 88' Kalma 0-3

Opstelling Excelsior: Pothof, Ridder, Kleine, Van Goch, Groenewegen, Breewel (79' Al Jawahiri), Hendriks (79' Versluis), Piqué, Van Vliet (74' Udink), De Keijzer (60' Bhagerath), Coelho Aurélio

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (76' Auée), Kerkdijk, Dijkstra, Olislagers, van Ginkel (76' B. Jansen), Kaptein, Giesen (76' te Brake), R. Jansen, Kalma, Dhont (67' Pattiwael)