FC Twente viert feestje: "Maar zaterdag staan we weer op het veld"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

De sfeer was opperbest toen FC Twente donderdag de TOTO KNVB Beker won. De Tukkers gingen vol voor een feestje, maar Joran Pot was ook duidelijk: Fortuna Sittard staat nu weer op het programma.

Zondag neemt de bekerwinnaar het in de Eredivisie Cup op tegen Limburgers. Lastig voor de Tukkers om zich daarop voor te bereiden? "Het is een bekroning op ons seizoen, dat moeten we gewoon vieren. Dat hoort er ook bij. Voetbal is een sport waarin je heel veel moet geven. Je moet genieten op het moment dat je iets bereikt, dan moet je dat gewoon vieren. Dat gaan we doen", zei Pot na afloop van de finale.

FC Twente heeft een 5-0 voorsprong na de eerste halve finale, maar dat maakt volgens de trainer niks uit. "We moeten het niet onderschatten. Het kan ook gemakzucht opleveren. Ik weet zeker dat dit weer een boost gaat geven. We gaan vanavond (donderdag, red.) een feestje vieren en zaterdag staan we weer op het veld. Zondag staan we er weer", aldus de oefenmeester.

Is het seizoen van FC Twente geslaagd na dit seizoen? "Wij wilden gewoon graag kampioen worden. Dat is niet gebeurd. Daar balen we ontzettend van. Als je kijkt naar de prijzen die we tot nu toe pakken, de Super Cup, het Champions League-ticket zie ik daar ook onder, nu de beker en we hebben nog een prijs om voor te gaan. Op het moment dat we die binnenhalen, dan mogen we echt wel spreken van een fantastisch seizoen. Ondanks dat we de prijs van het jaar niet hebben. Dat zij zo."

"Ik denk dat we goed terug kunnen kijken op dit seizoen. De teleurstelling is daar gezien het kampioenschap, maar als je over het hele seizoen kijkt, mogen we daar supertrots op zijn. De cijfers, dan denk ik dat je van een hele mooie, goede prestatie kan spreken", aldus Pot.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand