Welkom op onze nieuwe website!

FC Twente vierde 'klein feestje': ''Hebben nog niet de hoofdprijs''

Op sabrine ellouzi fc twente 5fc749fbbda97
Op sabrine ellouzi fc twente 5fc749fbbda97 Foto: © Orange Pictures

FC Twente verzekerde zich in de vorige speelronde van een ticket voor de UEFA Women's Champions League. Na afloop werd er dan ook een klein feestje gevierd.

Dat geeft Sabrine Ellouzi toe in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. "Het is iets moois dat we hebben bereikt. Het was niet een te groot feest, want we hebben nog niet de hoofdprijs. We hebben het gevierd, maar we moeten ook de focus houden op de laatste twee wedstrijden."

Een drankje ging er echter wel in. "We hebben het leuk gevierd, het was hartstikke gezellig. We hebben nu gehaald wat we wilden halen, maar er is nog een ding dat we willen halen. Dat komt nog, hoop ik", doelt Ellouzi op de landstitel. Komend weekend kan die strijd al beslist worden.

"Je weet natuurlijk wat er gebeurt als PSV punten laat liggen. We moeten vooral naar onszelf kijken de laatste twee wedstrijden. Als je twee keer wint, staan we er heel goed voor. Ik heb er alle vertrouwen in", spreekt de middenveldster zich uit. "Wij moeten zondag winnen. Alles wat daarna komt, dat zien we dan wel. We hebben alleen maar invloed op onszelf. Wat er op het andere veld gebeurt, dat zien we later."

Zelf heeft Ellouzi dit seizoen de rol van invalster. "Af en toe vind ik het lastig. Je wil langer spelen. Nu word ik veel gebruikt als invalster. We hebben met z'n allen een doelstelling, daar hoort dit dan ook bij. Natuurlijk is het soms lastig, maar als je net zoals vrijdag zo'n wedstrijd speelt, is het mooi dat je dat als team neer kan zetten. Dan heeft iedereen een bepaalde rol. Dit seizoen is deze rol voor mij", is ze daar duidelijk over.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand