FC Twente-vertrouwen krijgt tikje: "Zo eerlijk moeten we zijn"

Joran Pot kan de nederlaag van FC Twente niet geloven
Joran Pot kan de nederlaag van FC Twente niet geloven Foto: © Pro Shots

FC Twente wist woensdagavond ook de tweede kans op het kampioenschap niet te verzilveren. Een zege op bezoek bij Fortuna Sittard was genoeg voor de negende titel in de clubhistorie, maar de Limburgers wonnen met 2-0.

Coach Joran Pot wil niks weten van stress. "Dat was in het begin totaal niet te zien. Volgens mij was het eerste kwartier dat wij domineren, kansen creëren. Dan moet je er gewoon een inschieten. Waarom dat niet lukt? Goed gekeept, niet goed afgewerkt", zegt hij in gesprek met de NOS.

Pot hield zich ondertussen niet bezig met de topper tussen Ajax en PSV, waarin de Amsterdammers na zeventien minuten spelen op voorsprong kwamen. "Ook omdat we zelf prima aan het spelen waren in het begin. Totdat er eentje achter me zei dat ze voorstonden. Dat bleek toen al tien minuten lang zo te zijn. Dat is niet waar wij ons, in het begin, op moeten focussen."

"Uiteindelijk, op het laatste van de wedstrijd, kijk je daar natuurlijk wel naar", aldus de trainer. PSV knokte zich nog terug tot 1-1, maar Ajax won uiteindelijk. FC Twente kwam zelf in de 69e minuut op achterstand en tien minuten later viel ook de 2-0. "Fortuna is gewoon een goed elftal. Ze hebben het andere tegenstanders moeilijk gemaakt. Dat was vandaag (woensdag, red.) ook te zien."

Pot vervolgt: "Wij moeten gewoon zorgen dat we er in het begin zijn en gewoon scoren. Die momenten echt benutten. Dan zie je dat gedurende de wedstrijd Fortuna ook momenten krijgt. Zij schieten gelijk de tweede kans binnen." Zodoende komt de titelstrijd aan op de laatste speeldag. Het vertrouwen heeft wel een tikje gekregen na twee gemiste kansen: "Dat speelt zeker wel mee, zo eerlijk moeten we zijn."

"Maar het neemt niet weg dat we nog een kans hebben. Volgende week gaan we er alles aan doen. Dat je er drie hebt en het op de laatste moet laten aankomen, is niet de bedoeling natuurlijk", sluit Pot af.

Lees meer:
0 reacties