FC Twente-trainer Pot blij voor Ajax: "Mooie dienst bewezen"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

Joran Pot is blij dat Ajax de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League heeft bereikt. De trainer van FC Twente noemt het voor de camera's van ESPN 'hartstikke mooi voor het vrouwenvoetbal'.

"Als je kijkt naar de dingen die altijd geroepen worden over de Nederlandse competitie, dat we een klein landje zijn wat dat betreft en nog niet zover als de andere landen zijn... Ik denk dat Ajax voor ons een mooie dienst heeft bewezen, dat we toch echt meedoen. Alleen maar supermooi", zegt Pot. FC Twente werd zelf in de laatste voorronde uitgeschakeld door het Zweedse BK Häcken.

In een poule met Chelsea, Paris FC en Real Madrid eindigde de club als tweede. "Als BK Häcken het kan, dan FC Twente ook? Zo zou je wel kunnen denken. Ik heb het wat dat betreft allang achter me gelaten, dus dat gevoel kwam dinsdag niet terug. Met name trots op wat een club uit Nederland kan bereiken in Europa. Volgens mij moet dat een mooie voorbode zijn voor de aankomende jaren", aldus Pot.

In de competitie heeft FC Twente een zeer ruime voorsprong op Ajax. "Wat zegt dat? Dat we op dit moment hartstikke goed bezig zijn. Als je kijkt naar onze wedstrijden en onze resultaten daarin. Het is aan ons om die lijn door te zetten. Wij focussen ons niet alleen op Ajax, die komen we binnenkort wel tegen. Dan zal het erover gaan. Maar op dit moment zijn we met zichzelf bezig. Voor ons alleen maar mooi dat we op dit moment een mooie voorsprong hebben."

Lees meer:
0 reacties