FC Twente-talent krijgt complimenten: "Dat is een wapen voor ons"

Eva Oude Elberink tekende afgelopen week haar eerste contract bij FC Twente. De 17-jarige aanvalster maakt daarmee de overstap van de beloften naar de hoofdmacht van de Tukkers.

Oude Elberink begon haar carrière bij Quick'20 uit Oldenzaal. "Daar heb ik altijd bij de jongens gespeeld. Toen ben ik van de C1 hierheen gegaan. Rick Scherp, dat is mijn trainer, die was altijd al trainer bij Quick. We kregen een mailtje of ik op stagetrainingen kon komen. Die heb ik gedaan. Toen werd ik aangenomen. Sindsdien voetbal ik hier", vertelt de jeugdinternational in de documentaire Twents talent op weg naar FC Twente Vrouwen.

"Gaaf, natuurlijk!", glimlacht Oude Elberink. "Dit is mijn droomclub. Vanaf jongs af aan ga je ook gewoon naar het stadion en kijk je wedstrijden. Ik ben voor FC Twente, dat is mijn cluppie", is ze duidelijk. Trainer Scherp is vol lof over de aanvalster. "Ze kan in de spits, maar ook op de flank spelen. Ze is vooral iemand met heel veel diepgang. Daardoor is ze voor heel veel tegenstanders gevaarlijk."

"Ze leert ook steeds beter om in de bal te voetballen, maar met name in de diepte is het heel gevaarlijk. Ze gaat continu achter de verdediging. Dat is een wapen voor ons", merkt Scherp op. Ook René Roord, technisch manager van FC Twente, is te spreken over Oude Elberink: "Eva heeft een enorme drive. Je ziet haar een ontwikkeling doormaken waardoor ze zelfs al gedebuteerd heeft bij ons in competitieverband. Bij nationaal heb ik haar laatst nog gezien. Ze zit bij Onder 17, ze scoort veel."

"Dat is alleen maar prachtig. Het spreekt de regio denk ik ook aan dat speelsters uit de regio in het eerste van FC Twente komen. Daar hebben we goede verwachtingen van", aldus Roord.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand