FC Twente pikt opnieuw Fortuna-speelster op: "Een logisch vervolg"

Anna Knol tekent bij FC Twente
Anna Knol tekent bij FC Twente Foto: © FC Twente

FC Twente heeft zich voor komend seizoen versterkt met Anna Knol. De 22-jarige verdedigster komt, transfervrij, over van Fortuna Sittard en heeft in Enschede een tweejarig contract getekend.

Knol begon haar carrière bij VV Alkmaar en vloog vervolgens uit naar het Italiaanse Empoli. Na twee seizoenen keerde ze in 2022 terug naar Nederland, waar ze tekende bij Fortuna. In Sittard groeide de verdedigster uit tot 'Miss Fortuna': ze miste in beide seizoenen geen minuut namens de club.

"Ik ben heel blij dat ik deze stap kan maken", reageert Knol. "Het is een mooi, logisch vervolg in mijn carrière. Ik heb twee jaar in Italië gespeeld en nu twee jaar in Sittard. Komend seizoen speel ik dan weer een niveau hoger en spelen we ook nog in de Champions League."

"En als de landskampioen je belt, dan zeg je natuurlijk geen nee", zo is de verdedigster duidelijk. "Ik kijk er naar uit om het volgende seizoen te beginnen." Technisch manager Rene Roord is 'heel blij' dat Knol komend seizoen in het shirt van FC Twente speelt. "Ze heeft de afgelopen seizoenen een mooie groei doorgemaakt en ze straalt veel kracht uit. We hopen dat deze ontwikkeling zich bij ons doorzet."

Knol is niet de enige speelster die deze zomer de overstap van Sittard naar Enschede maakt. Ook Alieke Tuin en Charlotte Hulst spelen komend seizoen in het rood van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties