FC Twente op titeljacht: "De druk is een belangrijke factor"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

Zaterdag kan FC Twente de titel binnenhalen. Volgens Leon ten Voorde belooft het een spannende ontknoping te worden. 

"FC Twente gaf in hun laatste duels niet thuis toen het moest gebeuren. Ze speelde een kansloze wedstrijd bij Fortuna Sittard vorige week woensdag", zo schrijft Ten Voorde in het Algemeen Dagblad. "Het goede nieuws voor de club is dat ze alles nog in eigen hand hebben. De vrouwen ontvangen zaterdag de nummer voorlaatst Telstar en beginnen aan die wedstrijd met een marge van twee punten op Ajax."

"Na een geweldig seizoen komen ze de laatste tijd een stuk moeizamer voor de dag. Het beste lijkt eraf, zeker bij de vrouwen, die strompelend op weg zijn naar de finish. Twee matchpoints zijn al verspild, de derde is op papier de meest makkelijke, maar de druk is een niet te onderschatten factor. Het heeft er alle schijn van dat het seizoen geen wedstrijd langer meer moet duren", concludeert Ten Voorde. 

"Als FC Twente dit weekend weet te oogsten is meer dan het maximale uit de selectie gehaald. Dat is wel zeker. De scherven van de laatste wedstrijd moeten zo snel mogelijk worden weggestopt, en de teksten van de concurrenten moeten niet meer zijn dan een pluisje in de wind."

Lees meer:
0 reacties