FC Twente ontmoet Feyenoord in bekertoernooi: "Zullen gebrand zijn"

Danique van Ginkel is trefzeker namens FC Twente
Danique van Ginkel is trefzeker namens FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente gaat donderdagavond in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij Feyenoord. De ploeg uit Enschede zal met een goed gevoel afreizen naar Rotterdam, nadat afgelopen weekend de topper tegen PSV werd gewonnen.

"Dat was een belangrijk duel en die moesten we echt winnen", geeft Danique van Ginkel aan op de clubwebsite. "Een week eerder verloren we van Ajax en anders zou het verschil op de ranglijst in twee weken van negen naar drie punten zijn gegaan. Ik denk dat het aan onze vreugde na afloop ook wel te zien was."

"We kwamen goed op een voorsprong na goed druk zetten en we kregen daarna knullig de 1-1 tegen. Het is heel mooi dat Elena Dhont, die net terug is van een langdurige blessure, invalt en de wedstrijd beslist. De wissels zijn voor ons ook heel belangrijk", aldus de middenveldster.

In de achtste finale van het bekertoernooi was FC Twente met 4-0 te sterk voor AZ. Dat was een fysiek duel, zo weet Van Ginkel nog. "In het bekertoernooi is elke wedstrijd, een wedstrijd op zich. Eén off-day en het kan klaar zijn. Tegen AZ was het misschien niet onze beste wedstrijd, maar dat maakt in de beker niet uit. Het gaat om de winst, daar gaat het morgenavond ook om tegen Feyenoord."

"Feyenoord heeft goede resultaten geboekt de laatste weken", merkt ze op. "Ze hebben twee weken op rij gewonnen en daarvoor speelden ze gelijk. Die goede reeks aan resultaten zullen ze uit willen breiden. Verder is de beker nog de enige echte prijs waar ze voor strijden, dus ze zullen gebrand zijn", verwacht Van Ginkel.

De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente begint donderdagavond om 19:30 uur.

Lees meer:
0 reacties