FC Twente nog geen kampioen: "Bus zit vol met sippe gezichten"

Kim Everaerts
Kim Everaerts Foto: © BSR Agency

FC Twente heeft ook de tweede kans op het kampioenschap laten lopen. De Tukkers verloren woensdag met 2-0 op bezoek bij Fortuna Sittard, waardoor de ontknoping op de laatste speeldag zal volgen.

Zuur, zo oordeelt Kim Everaerts over het verlies in Limburg. "Je ziet die schaal staan, en wilt hem zó graag winnen. Als het dan bij de eerste kans niet lukt, bouw je met zijn allen de spanning op naar de tweede wedstrijd waarin het kan gebeuren, daar leef je naar toe", baalt de verdedigster in gesprek met De Limburger.

De FC Twente-speelster, afkomstig uit Horst, zag dat het niet lukte. "De bal leek er aan onze kant niet in te willen." Na haar wissel volgde Everaerts de topper tussen Ajax en PSV. Dat duel eindigde uiteindelijk in 2-1 in het voordeel van de Amsterdammers. "De staf hield ons van de tussenstand daar op de hoogte", geeft ze aan.

Het gezegde 'drie keer is...' heeft Everaerts inmiddels genoeg gehoord. "De bus zal nu vol zitten met sippe gezichten, maar daarna moet de knop weer om. Natuurlijk is het mentaal wel een dingetje. Maar we praten erover en blijven positief", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties