FC Twente nog altijd ongeslagen: "In de rust nog over gehad"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

FC Twente is nog altijd ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg uit Enschede zegevierde woensdagavond in het inhaalduel met SC Heerenveen: 0-2.

"In vergelijking met afgelopen zaterdag waren we minder slordig vanavond", analyseerde trainer Joran Pot na afloop van het duel in Friesland. "We speelden meer ballen naar de goede kleur en controleerden de wedstrijd, op twee momenten in de eerste helft na. Ze kregen twee kansen kort achter elkaar en een kwartier later ook nog een mogelijkheid, maar voor de rest controleer je."

Pot gaat verder: "We komen de eindfase van de aanval net niet goed genoeg door om grote kansen te creëren. Daar hebben we het in de rust nog wel over gehad. Uiteindelijk lukte dat de tweede helft ook niet, maar speel je wel goed, degelijk en kunnen we controleren", zegt de coach op de website van de Tukkers.

In de slotfase viel de beslissende tweede goal voor FC Twente. "Heerenveen is hartstikke fel, op eigen helft en rond de zestien kunnen ze goed verdedigen", merkt Pot op. "We hadden moeite om daar goed vrij te komen en ik denk dat daarnaast de wind ook wel een rol speelde waardoor je net wat minder secuur bent in de kleine ruimtes om lekker te kunnen schieten of vrij te kunnen komen. Maar ik ben erg tevreden over de wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties