FC Twente niet van de leg na uitstellen titel: "Rustig blijven"

FC Utrecht - FC Twente
FC Utrecht - FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente wist vanmiddag de titel veilig te stellen bij FC Utrecht. Echter kwamen de Tukkers niet verder dan een gelijkspel in de Domstad.

Trainer Joran Pot geeft aan dat het wel een teleurstelling is. Toch blijft hij nuchter. “Toch moeten we daar ook overheen kunnen kijken. We zijn wel wat gewend met elkaar en we weten ook dat we goed genoeg zijn. Als het dan vandaag niet lukt, dan moet het maar bij de volgende gelegenheid”, vertelt hij tegenover Tubantia.

Eén van de doelpunten werd gemaakt door Marisa Olislagers. Zij gelooft nog steeds in een goed einde van de competitie. “Natuurlijk, je weet het nooit helemaal zeker, maar ik heb alle vertrouwen in ons team. We mogen het daarna niet laten gebeuren om de gelijkmaker tegen te krijgen. Bij momenten waren we best slordig en onrustig. Dan is het ook jammer hoe je die doelpunten tegen krijgt.”

Toch wisten de Tukkers in blessuretijd nog een puntje veilig te stellen en daar is Pot ook blij mee. “Ze gingen niet bij de pakken neerzitten en wilden echt die 2-2 nog maken.” De trainer zag dat zijn ploeg het duel redelijk onder controle had. Utrecht creëerde niet zoveel, maar zij pakten wel een goed moment vanuit de omschakeling. Zij hebben ook gewoon een goed elftal. Dan moet je realistisch zijn. Zij stonden goed georganiseerd en dan is het moeilijk om daar doorheen te voetballen. Daar verdient Utrecht alle credits voor.”

FC Twente heeft nu nog twee wedstrijden te gaan. Op 1 mei wordt er gespeeld bij Fortuna Sittard en op 11 mei komt Telstar op bezoek in Enschede. “Veel mensen zijn vandaag speciaal voor ons naar de wedstrijd gekomen,” vertelt Olislagers. Ze geeft aan dat ze gewoon rustig moeten blijven. Ook Pot blijft reëel: “Dit is gewoon zuur, want je komt hier voor wat anders. Bij de volgende wedstrijd gaan we opnieuw voor de winst en de schaal”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties