Samenvatting: FC Twente maakt geen fout tegen SC Heerenveen: 3-0

FC Twente juicht na een goal tegen SC Heerenveen
FC Twente juicht na een goal tegen SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de jacht op de landstitel. De Tukkers waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor SC Heerenveen.

Renate Jansen opende na elf minuten de score namens de ploeg van trainer Robert de Pauw. Dat was tevens de stand na de eerste 45 minuten. Na de pauze vergrootte Kayleigh van Dooren de marge.

De middenveldster scoorde in de 55e minuut de 2-0. Ella Peddemors bepaalde vervolgens zo'n tien minuten later de eindstand op 3-0 met een fraaie treffer in de kruising.

Door de zege heeft FC Twente nu 48 punten uit twintig wedstrijden, waarmee de Tukkers aan de leiding gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Naaste achtervolger Ajax heeft 42 punten uit negentien wedstrijden.

Scoreverloop:
11' 1-0
Renate Jansen
56' 2-0 Kayleigh van Dooren
65' 3-0 Ella Peddemors

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Casparij, Ypema (62' Van Es), Dijkstra, Olislagers, Kaptein (74' Van Schoonhoven), Van Dooren (73' Dhont), Peddemors, Stolze, Kalma, R. Jansen

Opstelling SC Heerenveen: Dinkla, J. Van der Veen (83' Pietersma), Bormans, Meijer, Van Dijk (73' Huizenga), Nijstad, Buikema (62' Van Ginkel), Foederer (73' Huls), Kerkhof (73' Philippo), Ripa, Van de Ven

Lees meer:
0 reacties