FC Twente kan kampioen worden: "Natuurlijk een extra lading"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

FC Twente gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht. Als de Tukkers weten te winnen, is de negende landstitel in de historie een feit.

De competitie lag vanwege de interlandperiode en de halve finales van de TOTO KNVB Beker stil. Om toch het ritme te behouden, speelde FC Twente een oefenwedstrijd tegen PSV. "We hebben de voorbereiding serieus aangevlogen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. In die wedstrijd tegen PSV zag ons veldspel er goed uit en als je dan met 1-0 wint neem je dat goede gevoel ook mee", geeft trainer Joran Pot aan op de clubwebsite.

Hij vervolgt: "Deze week hebben we de voorbereiding op de training een goed gevolg gegeven. De sfeer is goed, op een goede manier ontspannen en de intensiteit is aanwezig bij de trainingen."

Eerder dit seizoen won FC Twente met 4-0 van de club uit de Domstad. "Een wedstrijd waarin we dominant waren, maar Utrecht te lang in de wedstrijd lieten. Uiteindelijk gooi je in het laatste deel de wedstrijd in het slot", weet Pot nog over die wedstrijd. "We kunnen zondag een sterke en stugge tegenstander verwachten in FC Utrecht. Een ploeg die aanvallend en verdedigend veel energie levert en met onder meer Bakker en De Keijzer kwaliteit hebben op het veld."

"We gaan zondag naar Utrecht om kampioen te worden", benadrukt de oefenmeester. "We hebben er veel zin in. Natuurlijk heeft de wedstrijd een extra lading. In dit soort duels is het een valkuil als je te veel wilt doen. Voor ons is het belangrijkste om te presteren met onze manier van spelen, dat we onze taken uitvoeren. Als we dat doen maken we heel goede kans om te winnen."

Lees meer:
0 reacties