FC Twente is bezig met nieuw trainingscomplex: "Heel spannend"

FC Twente is al tijden bezig het trainingscomplex op Sportcampus Diekman af te ronden. Aanvankelijk moest er dit jaar al begonnen worden met het trainen op het nieuwe trainingscomplex, maar inmiddels hoopt de club eind 2025 te kunnen beginnen. Wat is de huidige status?

"Dat is voor niemand heel duidelijk", vertelt algemeen directeur Dominique Scholten aan tafel bij 1Twente Voetbaltijd. "We weten wat we aan het doen zijn, maar je hebt te maken met allerlei processen. De financiering is vanuit onze kant rond. Dan kom je bij de civiele processen. Hoe krijg je het gebied schoon?"

"We zijn nu in goed overleg met de gemeente en andere partijen die gaan aansluiten op Diekman", vervolgt Scholten. "Het wisselt een beetje wanneer we daadwerkelijk kunnen gaan bouwen en wanneer het daadwerkelijk klaar kan zijn. Wij pushen natuurlijk op zo snel als kan, omdat we het nodig hebben en weg moeten uit Hengelo."

"We mikken op eind 2025, maar dat heeft ermee te maken wanneer we mogen gaan bouwen. De bouw heeft ongeveer tien tot twaalf maanden nodig. Het is een ingewikkeld iets", weet hij. "Ik hoop dat we het project in juli in de gemeenteraad krijgen en dat we daar dan ook kunnen zeggen wanneer de grond bouwrijp is en weten wanneer we kunnen gaan bouwen, dan kunnen we door. Het is heel spannend, urgent en belangrijk. Het is extreem nodig", besluit Scholten.

Lees meer:
0 reacties