FC Twente houdt mond over Levante-klacht: "Wachten op de UEFA"

Renate Jansen (FC Twente) in de wedstrijd tegen Levante
Renate Jansen (FC Twente) in de wedstrijd tegen Levante Foto: © Orange Pictures

FC Twente ligt zwaar onder vuur door een 'onsportieve' goal tegen Levante. De Spaanse ploeg heeft zelfs een officiële klacht ingediend bij de UEFA tegen de Tukkers.

Levante is niet te spreken over de goal van Renate Jansen in de voorronde van de UEFA Women's Champions League. Levante speelde de bal uit, omdat er een speelster van FC Twente geblesseerd op de grond lag. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente de bal terug te geven aan Levante.

De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen de bal onderschepte en zo op de keepster af kon. De captain van de ploeg uit Enschede schoot raak. Levante besloot vervolgens deze week een klacht in te dienen, iets waar FC Twente niet op wil reageren.

Jansen geeft rondom de wedstrijd tegen Telstar van zaterdag ook geen interviews. "We hebben als club besloten om niet te reageren op de aanklacht, omdat wijzelf als club niks hebben gehoord daarvan. We wachten op de UEFA, totdat zij zich melden bij ons. Voor de rest willen wij focus houden op de wedstrijd van vandaag en geen afleiding hebben", zei trainer Joran Pot bij ESPN voorafgaand aan het duel met Telstar.

Lees meer:
0 reacties