FC Twente grijpt weer mis: "Roord ergert zich er ook al tijden aan"

FC Twente wist afgelopen woensdag ook kans twee op de landstitel niet te verzilveren. De ploeg van coach Joran Pot had aan een zege op Fortuna Sittard genoeg om het kampioenschap binnen te halen, maar verloor op bezoek in Limburg.

Jan van Staa keek naar de wedstrijd. "2-0 verloren. Och... Ik kreeg die tussenstand door en ik dacht: 'het zal toch niet gebeuren...'. Het bleef heel lang 0-0, toen stond het bij die andere wedstrijd in Amsterdam (Ajax - PSV, red.) 1-1. Maarja, dan verlies je die wedstrijd weer en in Amsterdam winnen ze nog op het laatst. Dan wordt het nog spannend", zegt hij in De Oosttribune. "Je krijgt nu Telstar thuis. Als je dat niet wint... Als je drie kansen krijgt...", benadrukt Van Staa.

Presentator Bert van Losser weet dat Telstar niet de meest sterke tegenstander is. "Telstar heeft thuis met 8-0 verloren van Fortuna Sittard en nu met 6-2 van AZ. Eerder dit seizoen heeft Twente ruim gewonnen bij Telstar. Die meiden zijn niet echt beter geworden. Als de coach van Telstar nog steeds op één lijn blijft staan en je speelt er wat ballen tussen de linies, dan vliegen ze erdoor heen."

De ploeg uit Velsen-Zuid staat voorlaatste, geeft Tijmen van Wissing aan. "Maar bij Twente is het de laatste weken ook zo bedroevend. Ik heb een paar keer gekeken, omdat ik denk: 'ik moet er toch wat over zeggen als ze kampioen worden'. Het valt me echt niet mee... Het kan de negende titel zijn, dat is ook heel knap. Maar na de winter presteren ze gewoon heel matig."

"Ik sprak daar laatst over met Rene Roord (technisch manager, red.), die ergert zich er ook al tijden aan, dat het er niet uitziet", zegt Van Wissing. "Dat zag je afgelopen week ook. Joran Pot was er ook duidelijk over. Wieke Kaptein, één van de betere speelsters, die zag ik ook een spanning op het gezicht hebben. Het is toch blijkbaar iets van zenuwen rond dat elftal", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties